Weer zorgt voor verlies

Tarweoogst begint seizoen met een valse start

29 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Eind vorig week heeft CZAV in Zeeland en Zuid-Holland de eerste partijen wintertarwe in ontvangst genomen, nadat alle wintergerst inmiddels binnen is. De oogst ging goed van start maar regen en wind gooide roet in het eten. Dat zorgt ervoor dat rijpe percelen nu flink te lijden hebben. Hopelijk kan worden geoogst voor serieuze verliezen optreden.

Een combinatie van neerslag en veel wind zorgt ervoor dat in sommige rijpe percelen tarwe de korrels erg los in de aar komen te zitten. Wanneer deze week nog geoogst kan worden zal dat naar verwachting weinig problemen opleveren. CZAV waarschuwt goed op uitval te controleren en deze percelen zo snel mogelijk te oogsten wanneer de omstandigheden dit toelaten.

Vanaf vrijdag worden de weersvoorspellingen beter, wat hopelijk de oogst in het zuidwesten op gang kan helpen. Alleen in de zuidelijke provincies kan wintertarwe geoogst worden. In het midden en noorden is het meeste graan nog niet oogstrijp, op een enkele uitzondering na.

De eerste partijen tarwe die CZAV vorige week heeft ingenomen hebben een vochtgehalte tussen de 15 en 17 procent. Ook het hectolitergewicht is goed. Met het recente weer zal dat waarschijnlijk wel iets zijn gedaald.

 

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Natte winter niet te zien in Europese opbrengstraming

Analyse Granen & Grondstof

Droogte geeft tarwemarkt een slinger omhoog

Marktupdate Granen

Het is of te nat of te droog in de graangebieden

Analyse Granen & Grondstof

Natte herfst laat sporen na in de Europese granen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden