DCA Voer Pro Inside

Dubbele top in sojabonen tekent dalende trend

4 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

De sojabonen markt blijft zeer volatiel met pieken en dalen. Nadat de notering op de CBoT vorige week weggezakt was naar de 9,61 dollar per bushel is ze weer iets opgekrabbeld om nu weer te beginnen aan een daling. Zo sloot hij maandag met 9,77 dollar per bushel in Chicago.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De koolzaadopbrengstverwachting in Canada is beter dan verwacht, wat invloed kan hebben op de sojaprijs. Vanwege de substitutie tussen koolzaad en soja kunnen deze elkaar gedeeltelijk vervangen. Zo heeft Brazilië veel sojabonen verscheept naar China, met als gevolg dat China zeer grote voorraden sojabonen heeft aangelegd.

Door de sterke dollar blijven sojabonen uit de Verenigde Staten niet gewild, wat een prijsdrukkend effect tot gevolg heeft. Daarbij stijgt ook de Chinese vraag naar sojabonen minder hard dan voorheen. Het tegenovergestelde vindt echter in de markt van sojameel plaats, waar de vraag met 5 tot 6 procent blijft stijgen.

Alle negatieve berichten voor de sojabonenprijzen worden vervolgens ook nog eens gevoed door de de laatste gegevens van de mondiale soja opbrengsten, die beter lijlem te worden dan eerdere oogstprognoses doen vermoeden.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden