Naam Benchmark goed gekozen

Drie nieuwe rassen wintertarwe op rassenlijst

1 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Aanbevelende Rassenlijst voor 2016 kent drie nieuwe wintertarwe rassen. Dit meldt de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR) waarin de Brancheorganisatie Akkerbouw, Plantum en LTO-Nederland samenwerken.

Een opvallend nieuw ras is Benchmark van de Deense kweker Sejet Planteforaedling dat wordt vertegenwoordigd door Wiersum Plantbreeding. Het behaalt goede resultaten met de lengte van het stro en scoort opmerkelijk goed bij de korrelopbrengsten op de Noordelijke en Centrale zeeklei zonder ziektebestrijding. Met ziektebestrijding presteert Benchmark goed op alle gronden. Op dit front lijkt de rasnaam goed gekozen.

Benchmark scoort opmerkelijk goed in korrelopbrengst

Ook het nieuwe ras Johnny van de Franse kweker Secobra dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door Semundo BV / Limagrain Nederland weet goede korrelopbrengsten te genereren. Het ras doet het zelfs iets beter wat betreft de lengte van het stro dan Benchmark.  

Ten slotte heeft ook het baktarweras RGT Reform van de Franse kweker RAGT 2n en vertegenwoordigt door Limagrain een plekje op de rassenlijst gekregen. Met name de bakkwaliteit springt er uit. RGT Reform krijgt voor deegkwaliteit een 9,5 en zit daarmee ver boven de overige baktarwe rassen. Het ras heeft een goede resistentie tegen Bruine roest en andere ziekten. De verschillen in korrelopbrengst tussen met en zonder ziektebestrijding zijn dan ook klein.

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Droogte geeft tarwemarkt een slinger omhoog

Marktupdate Granen

Het is of te nat of te droog in de graangebieden

Analyse Granen & Grondstof

Natte herfst laat sporen na in de Europese granen

Analyse Granen & Grondstof

Bacterie decimeert maïsoogst in Argentinië

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden