Oogst Oekraïne gestart

Europa kan maïsnotering niet meer beïnvloeden

1 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

Berichten over een lager uitvallende korrelmaïsoogst in Europa lijken weinig invloed meer uit te oefenen op de noteringen voor korrelmaïs. Gedurende week 35 zette maïs aan de Matif wederom de daling in. De Verenigde Staten lijkt namelijk op een gemiddeld tot goede oogst af te stevenen, zo blijkt uit de laatste cijfers.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In het laatste rapport van de International Grains Council wordt de opbrengstverwachting van korrelmaïs in de Verenigde Staten iets naar boven bijgesteld ten opzichte van juli. De USDA deelt die mening in haar laatste gewasupdate. De gewasrating blijft in week 35 onveranderd. Daarmee ligt de rating nog steeds 4 procent onder het vijfjarig gemiddelde. Inmiddels bevindt 85 procent zich in een deegrijp stadium, 14 procent meer dan een week ervoor.

Ondertussen zijn de weersverwachtingen voor september en oktober in de VS prima te noemen. Vooral oktober gaat droog verlopen, zo is de verwachting. Dat betekent prima oogstweer. Hoge dagtemperaturen gecombineerd met koude nachten kan mogelijk gevolgen hebben voor de korrelvulling maar, de invloed lijkt klein. Bovendien zijn de eerste gewassen in het zuiden van het land al bijna rijp. De ‘corn belt’ kan prima oogstweer verwachten. Alleen in gedeeltes van de staten Illinois, Indiana, Iowa en Wisconsin wordt over langdurige droogte gesproken. Het grootste gedeelte van de Midwest heeft niet met droogte te maken.

Week 35 startte aan de Matif met een slotkoers van 172 euro per ton korrelmaïs. Gedurende de week zakte de notering langzaam weg, tot 169 euro per ton. Maandag 31 augustus ging daar nog een halve euro vanaf. Op de Cbot in Chicago is het koersverloop stabiel te noemen gedurende week 35. De week begon met een notering van 135.49, om vervolgens rond de 133 dollar per ton te blijven hangen. Ook aan de start van week 36 is dat het geval, met een notering van 133,66 dollar per ton.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden