Campagne aanmerkelijk korter

Bietencampagne gaat op 22 september los

1 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

De bietencampagne start dit jaar op 22 september. De locatie in Dinteloord verwerkt dan de eerste suikerbieten. Drie dagen later volgt de fabriek Vierverlaten in Hoogkerk. Dit heeft volgens Cosun te maken met de logistieke optimalisatie van het transport in bieten en suiker. De campagne is daarmee aanzienlijk korter.

22

sept

start de bietencampagne

Vorig jaar startte de campagne zeer vroeg, op 9 september. In 2013 was dat 19 september. Cosun verwacht dat de campagne al tussen kerst en nieuw jaar kan worden afgerond. De korte campagne heeft te maken met het kleine areaal suikerbieten. In totaal verwachten beide locaties samen ongeveer 4,8 miljoen ton bieten te verwerken.

In Duitsland start de eerste fabriek al op 16 september. Het gaat om de locatie van Suiker Unie in Anklam, in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommeren. Gemiddeld startte de tien fabrieken van Nordzucker en Sudzucker in het land één tot twee weken later dan gemiddeld.

Ondertussen hebben bietentelers tot 5 september de tijd om zaaizaad te bestellen met vroegbestelkorting. Die bedraagt 9 tot maximaal 19 euro per eenheid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden