Werkelijke zaaidatum leidend

RVO geeft telers gelijk in discussie vergroeningseis

2 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) laat vandaag weten dat het de zaaidatum van vanggewassen gaat hanteren als startdatum voor de vergroeningseisen. Hierover ontstond de afgelopen week veel onduidelijkheid onder boeren. RVO paste de regels namelijk tussentijds aan. Vervolgens regende het klachten, wat onder meer resulteerde in een oproep op het forum van Boerenbusiness.nl aan alle akkerbouwers.

De zaaidatum wordt nu als startdatum van het vanggewas gehanteerd

Vorige week werd bekend dat RVO de aanmeldingsdatum zou hanteren en niet de werkelijke zaaidatum van de groenbemester. Die staat in de Gecombineerde Opgave standaard op 30 september. Vervolgens moet tien weken worden gewacht voor geploegd kan worden, om aan de vergroeningseisen te voldoen. Dat is echter veel te laat voor menig akkerbouwer. RVO wijzigt daarom na alle commotie en berichtgeving per direct het beleid.

De opgegeven zaaidatum van het vanggewas wordt nu gehanteerd. Wie een zaaidatum in het verleden heeft aangemeld raakt niet in de problemen. RVO waarschuwt wel dat steekproefsgewijs controles plaatsvinden om te zien of daadwerkelijk aan de regels is voldaan en de zaaidatum klopt met de opgegeven data.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden