DCA Voer Pro Inside

Nieuwe dieptepunt sojaprijs ligt op de loer

29 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

In de loop van week 39 is de prijs voor sojabonen weer uit het laagste punt in zes jaar geklommen. Inmiddels is de prijs weer iets gedaald, en een nieuw dieptepunt ligt op de loer, zo blijkt uit een analyse van DCA Voer Pro Inside.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met 8,62 dollar per bushel werd begin week 39 een absoluut dieptepunt bereikt op de beurs van Chicago. In de loop van de week wist deze weer te stijgen tot bijna 8,90 dollar per bushel. Maar, inmiddels heeft de prijs weer de weg naar beneden ingeslagen, tot 8,77 dollar per bushel.

8,77

dollar

per bushel is de huidige prijs op de beurs van Chicago

De negatieve stemming op de sojamarkt wordt nog altijd veroorzaakt doordat er geen oplossing is gevonden voor de grote voorraden. Dit werd nog maar eens bevestigd door een bericht van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Het USDA liet weten dat in week 39 slechts 19,5 miljoen bushel Amerikaanse sojabonen zijn geëxporteerd naar China, wat ver onder de prognose lag. Het bevestigt de afgenomen vraag vanuit de Chinese markt nog maar eens.

Het USDA heeft voor de lange termijn positievere signalen gevonden. Zo is er dit seizoen nog maar 21 procent geoogst, terwijl de schatting voor op 25 procent lag. Daarnaast klinken er geluiden dat er in het westen van de VS droogte heerst. Echter, het moet nog blijken of dit van invloed gaat zijn op de prijs.
 

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden