Winstverwachting rest 2015

Mega-akkerbouwbedrijf KTG verhoogt omzet

1 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

KTG Agrar heeft een goed eerste half jaar achter de rug. De geconsolideerde omzet van het grootste akkerbouwbedrijf van Duitsland steeg van 100 miljoen euro tot 113,2 miljoen euro. De groei van 13 procent werd vooral aangejaagd door energie en voedselprijzen.

De opbrengst van de verkoop van elektriciteit en warmte nam met 14,3 procent toe van 32,1 miljoen 36,7 miljoen euro. De verkoop van de voedseldivisie klom met 18,2 procent van 50,1 miljoen euro naar 59.3 miljoen. De omzet van de landbouwdivisie viel met 17,2 miljoen euro in de eerste helft zwakker uit, omdat de gewassen op 30 juni nog op het land stonden. Het resultaat voor rente, belastingen en afschrijvingen steeg in de eerste helft van 2015 met 20,2 procent vergeleken met het voorgaande jaar; in cijfers gaat het om 29,8 miljoen euro.

Goede oogst 2015 schept winst-verwachting voor tweede jaarhelft

De Duitsers zien de tweede helft van 2015 positief in. ‘We denken opnieuw de winst te kunnen verhogen, onze schuld te verkleinen en een strategische koers uit te zetten voor een winstgevende toekomst’, aldus Siegfried Hofreiter, voorzitter van de Raad van bestuur. Het bedrijf wil op het gebied van opslag en logistiek betere toekomstperspectieven creëren.

Operationeel verwacht KTG een sterke tweede helft van het jaar; met een meer dan 120 miljoen euro tellende omzet voor voedsel en met 80 miljoen euro omzet in energie in het lopende jaar. Verder zeggen de Duitsers na een zomer met recordtemperaturen een goede oogst binnen te halen en een winsttoename voor de tweede helft van het jaar in de landbouwdivisie te realiseren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden