Derde meer graan in 2025

Rusland stelt ambitieus doel voor graanproductie

5 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Akkerbouwers in Rusland kunnen hun borst natmaken. De Russische minister van landbouw – Alexander Tkachev – kondigde donderdag 1 oktober aan dat de graanproductie in tien jaar tijd met bijna een derde moet worden verhoogd. Het land zou dan jaarlijks 130 miljoen ton graan produceren. Dit jaar bedraagt het totale volume naar schatting 100 miljoen ton.

De Russische graanproductie moet in 2025 130 mil. ton bedragen

Samen met premier Dmitri Medvedev presenteerde Tkachev donderdag 1 oktober een rapport over de landbouw. Het land heeft hun agrarische sector tot speerpunt aangevoerd met de komst van het embargo op voedsel. Het verhogen van de graanproductie is een van de maatregelen om de landbouw een boost te geven, schrijft La France Agricole.

Tkachev noemt de doelstelling om in 2025 jaarlijks 130 miljoen graan te telen zelf ook zeer ambitieus. In 2014 bedroeg het totale volume graan 105 miljoen ton. De hoogste opbrengst sinds de val van de Sovjet Unie. Dit jaar komt de oogst naar schatting 5 miljoen ton lager uit. Daarmee gaat oogst 2015 wederom in de boeken als bovengemiddeld.

Het teeltseizoen in Rusland verliep niet overal optimaal. Sommige regio’s in Siberië hadden met droogte te maken. Een gedevalueerde roebel en hoge rentepercentages maken het voor landbouwers erg lastig.

In het land ligt nog veel grond braak waar gewassen op kunnen worden geteeld. Volgens machinefabrikant Claas is momenteel 72 miljoen hectare als cultuurgrond in gebruik, terwijl het land 122 miljoen hectare landbouwgrond telt.

De familie Claas in Harsewinkel ziet het wel zitten met de plannen van Rusland. Het bedrijf produceert al sinds 1992 machines in het zuid Russische Krasnodar. Omdat het naar eigen zeggen veel investeert in de lokale economie zien de Russen ze graag komen. Het bedrijf gooit er 120 miljoen euro tegenaan om de fabriek verder uit te breiden. Op 45 hectare fabrieksterrein moeten straks 2.500 maaidorsers en trekkers geproduceerd worden. 17 dealers in Rusland verkopen de machines. Zij gaan samen 40 miljoen euro investeren om hun netwerk uit te breiden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Hans 5 Oktober 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granenmarkt/artikel/10866114/Rusland-stelt-ambitieus-doel-voor-graanproductie]Rusland stelt ambitieus doel voor graanproductie[/url]
straks komen alle producten deze kant uit
en wat hebben wij dan bereikt?
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
granen noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Granen & Grondstof

Droogte geeft tarwemarkt een slinger omhoog

Marktupdate Granen

Het is of te nat of te droog in de graangebieden

Analyse Granen & Grondstof

Natte herfst laat sporen na in de Europese granen

Analyse Granen & Grondstof

Bacterie decimeert maïsoogst in Argentinië

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden