In Engeland

BASF schaalt productie biologische middelen op

7 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Op 1 oktober heeft BASF officieel haar uitgebreide productielocatie in het Engelse Littlehampton in gebruik genomen. In deze fabriek produceert de middelenfabrikant onder andere biologische gewasbeschermingsmiddelen en hulpstoffen. Met de uitbreiding wil het bedrijf de productie van biologische nematoden en inoculanten verder opschalen. De middelen worden afgezet binnen de land- en tuinbouw.

BASF beschikt nu over de grootste fabriek voor bio middelen wereldwijd

Naar eigen zeggen beschikt BASF nu over de grootste productiefaciliteit voor biologische nematoden wereldwijd. Het bedrijf heeft op dit moment zes nuttige nematoden in het pakket om insecten en slakken te bestrijden. Met een uitgebreide onderzoeksafdeling moet dat pakket sterk uitgebreid gaan worden.

Volgens Graeme Gowling, verantwoordelijk voor de marketing van biologische middelen, is de vraag naar biologische gewasbeschermingsmiddelen enorm toegenomen in de laatste vijf jaar. In 2014 bereikte de verkoop een recordniveau.

In Littlehampton produceert BASF verder inoculanten – rhizobium bacteriën – voor levering wereldwijd. De focus ligt echter op Europa en Afrika. Wanneer een inoculant wordt toegevoegd aan een vlinderbloemig gewas kan de plant efficiënter stikstof vangen uit de lucht en deze opslaan in de wortels. Het zaad of de planten worden daarom met rhizobium behandeld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Gewasbescherming

Hoge prijzen compenseren kleinere volumes middelen

Nieuws Biologisch

Bionext moet reorganiseren en stuurt directeur laan uit

Nieuws Politiek

Brussel trekt omstreden wet halvering middelen in

Achtergrond Biologisch

'Biologische landbouw sluit ogen voor de feiten'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden