Dagelijks komt er suiker bij

Suikerpercentages lopen op tot boven 16 procent

8 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

De afgelopen twee weken is het suikergehalte in bieten verder opgelopen. De huidige daggemiddelden zitten qua suiker nu boven de 16 procent, zo maakt Cosun donderdag bekend.

De bietencampagne is nu twee weken aan de gang en Cosun heeft inmiddels ruimschoots een half miljoen ton bieten verwerkt. In deze twee weken is de kwaliteit van de bieten behoorlijk verbeterd. Het suikergehalte nam toe en de grondtarra nam af.

Dat had vooral effect op Zuid-Beveland en op Tholen/ Sint Philipsland waar het suikergehalte in één week een procent omhoog ging. De regio Overijsselnoord heeft met 16,7 procent het hoogste suikergehalte van alle regio’s.  Het laagst is dat bij Midden-Brabantzuid dat op 14,7 uitkomt en bij de Kop van Noord-Holland met 14,8 procent.

Op veel percelen nog een prima bladapparaat
 

De huidige daggemiddelden zitten qua suiker nu boven de 16 procent en dat stijgt waarschijnlijk nog. Cosun verwacht een verdere stijging van het gehalte, omdat veel percelen nog een prima bladapparaat hebben en dus dagelijks nog goed suiker kunnen produceren.

Het tarrapercentage daalde van 12 procent in week 1 naar 11,2 procent afgelopen week. Het verschil tussen het hoogste en laagste percentage is groot. Zo is het in de regio’s De Kempen, De Peel en Midden-Limburg in de 5 procent, terwijl gebieden als de Groninger Klei en de Haarlemmermeer boven de 14 procent uitkomen.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden