Suikergehalte boven verwachting

Zwitserland oogst droge bieten met topgehaltes

12 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Suikerbieten in Zwitserland worden heel het jaar al door droogte geplaagd. De opbrengst ligt er dit jaar dan ook niet hoog. Maar, een prima nazomer heeft wel voor hoge suikergehaltes gezorgd bij zowel biologische als gangbare suikerbieten. Die tikt net de 19 procent niet aan.

18,8

procent

bedroeg het gehalte suiker in de 2e Zwitserse campagneweek

Bietenverwerker Schweizer Zucker AG heeft inmiddels de eerste 67.000 ton verwerkt na twee campagneweken. Het suikergehalte tijdens de eerste campagneweek bedroeg gemiddeld 18,3 procent. Tijdens de tweede week, die zaterdag 10 oktober eindigde, was dat gehalte tot 18,8 procent gestegen.

De huidige suikergehaltes liggen nog boven de monsters en verwachtingen van de suikerproducent zelf. Dankzij de droge omstandigheden is het tarrapercentage met 3,5 procent erg laag. Wel zijn er wat problemen met onkruid. Dat levert storingen op bij het wassen en verwerken.

Schweizer Zucker heeft inmiddels ook 16.000 ton biologische suikerbieten verwerkt. De opbrengst per hectare komt gemiddeld uit op 50 ton per hectare. Echter, het suikergehalte is met 18,7 procent zeer goed. In totaal wordt 21.300 ton biologische bieten geteeld in het land.

In Nederland streeft het IRS ook naar structureel hogere suikergehaltes in de toekomst van tenminste 18 procent. Het klimaat heeft daar echter grote invloed op. Daarnaast zijn de bieten in ons land relatief groot, waardoor het suikergehalte slechts langzaam toeneemt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden