Plus in bio-ethanol

Halfjaarcijfer Nordzucker onder de maat

16 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het Duitse suikerconcern Nordzucker zag haar prestaties het afgelopen jaar verder dalen. Ondanks de slechtere winstcijfers, zijn de resultaten beter dan de groep had verwacht, zo staat in de verklaring die de Duitsers naar buiten brachten.

21

procent

minder omzet dan vorig jaar

In de eerste zes maanden van boekjaar 2015/16 bedroeg de omzet 768,4 miljoen euro. Dat is 21 procent minder dan de omzet van het jaar ervoor in dezelfde periode toen dat 975,4 miljoen  euro bedroeg. Tegelijkertijd maakte Nordzucker een licht verlies van 0,6 miljoen euro.

Als voornaamste oorzaak van de voortdurende daling noemt de onderneming de prestaties op de suikermarkt die moeilijk blijven. De goede prestaties van de bio-ethanol business en de efficiencymaatregelen die binnen de gehele groep zijn doorgevoerd hebben positieve effecten op de winst gehad.

CEO Hartwig Fuchs benadrukt dat de halfjaarlijkse resultaten beter zijn dan verwacht, maar nog steeds negatief. ‘Een positief aspect is dat de inspanningen die wij voor ons efficiency programma doen zijn vruchten afwerpen.’ Die zijn gericht op het stroomlijnen van processen, op kostenreductie en op het focussen op de activiteiten op markten, klanten en de eigen marktpositie.

Voor het huidige financiële jaar gaat Nordzucker echter nog steeds uit van een operationeel verlies. Fuchs: ‘Het kleinere areaal en de beginnende prijsverhogingen in heel Europa zullen dan zijn beslag krijgen.’ Als gevolg van de weersomstandigheden rekent Nordzucker op een gemiddeld campagne. ‘De fabrieken zijn goed begonnen en zijn goed voorbereid dankzij de investeringen die zijn gedaan.’ Ook voor volgend jaar heeft het bedrijf investeringsplannen.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden