Uitbreiding in Nederland

Incotec houdt zich aan belofte met groei in 2015

20 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Incotec, het zaadverbeteringsbedrijf uit Enkhuizen, heeft een prima jaar achter de rug. Dat laat het op 20 oktober weten. Daarmee is het matige voorgaande boekjaar meer dan goedgemaakt. De omzetstijging bedraagt dit jaar 13 procent. Daarmee weet het bedrijf weer vast te houden aan haar sterke groei van ruim 10 procent per jaar.

13

procent

bedraagt de omzetstijging van Incotec dit jaar

Incotec liet jarenlang prima cijfers zien met meer dan 10 procent omzetstijging per jaar. In 2014 eindigde het bedrijfsresultaat echter op een gelijk niveau aan 2013. Dat was voor het eerst. Dit jaar heeft de Enkhuizer onderneming er de groei weer inzitten. Na het matige jaar waren de nieuwbouwplannen voor het onderzoekscentrum in Enkhuizen even in de koelkast gezet. Echter, hier wordt nu alsnog aan gebouwd. Hoeveel omzet is gemaakt schrijft het bedrijf niet. In 2014 was dat 63 miljoen euro. Dit jaar zou het bedrag dus op 71,19 miljoen euro uitkomen, bij 13 procent omzetstijging.

Zelf noemt het bedrijf de markt uitdagend. Vooral in Noord en Zuid Amerika – op het gebied van akkerbouwgewassen – is dat het geval. Vooral in Brazilië, de VS, India en in China nam de omzet sterk toe.

Incotec specialiseert zich in de behandeling van groentezaden en zaden van akkerbouwgewassen. Daarmee tracht het de opbrengst te verbeteren. Het hoofdkantoor bevindt zich in Enkhuizen maar, Incotec is wereldwijd actief. In China is onlangs een tweede productielocatie geopend. In Nederland zullen alle onderzoeksactiviteiten worden gebundeld in het nieuw te bouwen innovatiecentrum.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden