Mislukte overname de reden?

Syngenta topman treedt af na groeiende druk

22 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Mike Mack, CEO en uitvoerend directeur van het Syngenta, verlaat eind oktober 2015 het bedrijf. Over de reden van zijn vertrek is Syngenta mistig, maar de aankondiging komt vrij kort na het laatste overname van Monstanto.

1.5

procent

aandelenstijging na nieuws over aftreden

Volgens Mack die 14 jaar bij het bedrijf werkte is het een goed moment om terug te treden, zodat het bedrijf kan profiteren van de inzichten van een nieuwe leider, zo staat in de persverklaring. De Amerikaanse Mack lag onder druk bij investeerders vanwege de recente minder goede prestaties van het bedrijf en om de beslissing om Monsanto’s toenadering af te ketsen zonder dat hij de belangrijkste aandeelhouders daarbij had betrokken.

John Ramsay, Chief Financial Officer, neemt zijn functie tijdelijk waar. De Brit heeft al meer dan drie decennia ervaring in de chemische industrie. Na het nieuws stegen de aandelen met 1.5 procent. Ondertussen wordt naar een vervanger van Mack gezocht. Volgens de investeerders moet deze persoon de communicatie met hen, de eigenaren, drastisch verbeteren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden