DCA Voer Pro Inside

Zorgen over weer laten tarwe plussen op 180 euro

27 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Na de laagste maandstand op maandag 29 oktober in Chicago zit de tarwefuture weer in een opwaartse lijn. Dat geldt ook voor de Matif en Rouen. Of deze trend doorzet hangt af van de weesomstandigheden, zo blijkt uit deze analyse van DCA Voer.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chicago toonde maandag een stijging van het decembercontract van 18.50 cent naar 5.090 dollar per bushel. Het is het grootste herstel in vier maanden. Zorgen over de weersomstandigheden zijn de reden van deze marktopleving. Restanten van orkaan Patricia troffen de Great Plains, overstromingen in Arkansas en Louisiana bedreigen de ingezaaide percelen, terwijl delen van Texas die juist vocht kunnen gebruiken maar weinig neerslag kregen.

Ook in sommige delen van de voormalige Sovjet-Staten is de vochtigheid aan de lage kant waardoor de ontwikkeling van de ingezaaide percelen stokt en de planten kwetsbaar maakt voor kou. In Zuid-Rusland belemmert de droge bovengrond de inzaai van wintertarwe en de al ingezaaide delen hebben problemen met de opkomst en vroege ontwikkeling door de lage watervoorziening en lage temperaturen. In Midden-Europa, in het bijzonder in Hongarije, zit een teveel aan regen de ingezaaide percelen wintertarwe dwars. In Polen zijn het de koude temperaturen die ongustig zijn voor de gewassen.

Mars verwacht dat dit duidelijk effect zal hebben op de oogst van 2016. Voor West-europa, inclusief Frankrijk, is Mars optimistisch. De inzaai ligt op schema en de uitgangspunten zijn gunstig met een gemiddelde neerslag en doorgaans goede temperaturen. In het Verenigd Koninkrijk is de inzaai vrijwel voltooid. Voor de korte termijn ziet het ernaar dat de weersvooruitzichten de tarwemarkten positief blijven ondersteunen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden