Weinig veranderingen

Südzucker schetst toekomst voor bietenteelt

28 Oktober 2015

Bietentelers die hun suikerbieten leveren aan Südzucker krijgen langzaam een beeld geschetst van wat hun te wachten staat voor de quotumloze periode na 2017. De vereniging voor Zuid-Duitse bietentelers heeft samen met verwerker Südzucker een aantal belangrijke punten vastgesteld voor de teelt in 2017 en daarna.

Südzucker houdt de huidige structuur zoveel mogelijk vast

Vijf belangrijke punten hebben de vereniging en Südzucker besproken, schrijft Agrarheute. Daarmee krijgen bietentelers voor het eerst duidelijkheid over de toekomst, wanneer zonder beperkingen suiker kan worden geproduceerd. Eind september 2017 loopt de quotering in Europa namelijk af.

Südzucker houdt zoveel mogelijk vast aan de huidige quotumstructuur. Wie flink meer bieten wil gaan leveren komt van een koude kermis thuis. Voor 2017 blijft de hoeveelheid contractbieten en surplusbieten gelijk. De suikerproducent gaat op jaarbasis beoordelen of de teelt kan groeien of juist inkrimpen.

Südzucker houdt voorlopig vast aan het feit dat voor honderd procent van de huidige leveringsrechten een minimumprijs wordt gegarandeerd. Het totaal geproduceerde volume suiker wordt vermenigvuldigd met een factor 1,25 maar, neemt de vraag naar suiker af, dan worden ook de contracten verminderd. De hoeveelheid basisbieten en surplusbieten blijft 80:20.

Bietentelers moeten zelf een kwart van de transportkosten betalen tussen bietenhoop en fabriek. Bietentelers hebben straks niet langer recht op een gedeelte van de opbrengsten afkomstig uit de verkoop van bietenpulp. Dat is nu alleen voor surplusbieten het geval.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Duits tekort op productiekosten melk daalt

Nieuws Melk

Duits tekort op productiekosten melk daalt

Duitse melkproductie verder gekrompen

Analyse Melk

Duitse melkproductie verder gekrompen

Duitse verwerkers uiten zorg over gespannen markt

Nieuws Grondstoffen

Duitse verwerkers uiten zorg over gespannen markt

Aldi Duitsland wil af van stalmelk in schappen

Nieuws Melk

Aldi Duitsland wil af van stalmelk in schappen

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief