DCA Voer Pro Inside

Opwaartse lijn tarweprijs buigt weer snel af

3 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Amerikaanse tarwemarkt had het vorige week lastig om staande te blijven. De opwaartse lijn die was ingezet boog toch snel weer af. Hetzelfde gebeurde in Europa, zo valt te lezen in deze tarweanalyse van DCA Voer.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De verslechterde Europese stemming is volgend aan de markten in de VS en de Zwarte Zee-regio. Hier is het negatieve sentiment deels een gevolg van de laatste Egyptische tender die niet te beurt viel aan Rusland. Maar het zijn vooral de verbeterde vooruitzichten van het Amerikaanse wintergewas die de tarweprijs verder omlaag drukken. De weersomstandigheden zijn gunstig voor tarwe waarvan inmiddels bijna de helft goed tot uitstekend scoort.

Toch ziet het er niet in alle teeltregio’s goed uit. Zo zijn er zorgen over de Russische tarwe. Het gewas gaat slechter de winter in dan vorig jaar en is er een tekort aan regen in Oekraïne. Deze factoren wisten echter geen daling van de markt te voorkomen. Aan de export ligt het ook niet. Vanuit Oekraïne (425.000 ton) en Rusland (405.000 ton) verloopt de uitvoer gestaag. Ondanks de misser vorige week met de tender van GASC, blijft Zwarte Zee-tarwe aantrekkelijk.  

Hoewel de Amerikaanse exportcijfers met 170.993 ton onder de verwachtingen uitkomen, geven deze de tarwemarkt toch wat steun. De maïs- en soja-export liggen respectievelijk binnen en boven de verwachtingen. Het wachten is nu op het volgende USDA-rapport en de laatste inzichten over de Australische oogst. Analisten verwachten dat deze eerder in lijn ligt met vorig jaar dan met de tot nu toe afgegeven voorspellingen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden