Haalt 170.000 ton in twee dagen

Rusland koopt grote volumes op granenmarkt

5 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

De sterke schommelingen van de graanprijzen geven een grote onzekerheid op de graanmarkten weer. Rusland wil de prijzen zoveel mogelijk stabiel houden en tracht dit te doen door grote interventievoorraden aan te leggen. In de laatste week van oktober heeft het land in enkele dagen grote volumes aangekocht om de voorraden aan te vullen, meldt Top Agrar

De Russische interventie op de graanmarkten heeft in de laatste week van oktober een impuls gekregen. In slechts twee handelsdagen kocht de Russische overheid 170.000 ton graan in voor interventie. In de weken daarvoor kocht Rusland slechts 32.700 ton graan in voor de interventievoorraden.

Een belangrijke oorzaak voor de opleving van de interventieaankopen, was de oleving van de roebel. In Rusland zijn de graanprijzen aanzienlijk gestegen na de daling van de roebel in de eerste helft van het jaar. In de tweede helft van het jaar is de koers van de roebel opgelopen, waardoor het eenvoudiger is geworden voor de Russische overheid om graan aan te kopen, zonder dat het de prijzen verder opdrijft. 

Ongeveer de helft van het ingekochte graan bestond uit baktarwe van gemiddelde kwaliteit. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden