DuPont op overnametour?

Roerige tijden voor Agrochemiegiganten

9 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het blijft rommelen bij de wereldwijde spelers in gewasbeschermingsmiddelen en zaaizaden. Zo zou DuPont op overnamepad zijn en haar ogen hebben gericht op Syngenta, schrijven verschillende financiële bronnen. Daarnaast zou het bedrijf ook bezig zijn met een overnamebod op Dow Chemical. Nu de wereldwijde agrarische sector in een malaise zit moeten de agrochemiegiganten de eindjes aan elkaar knopen.

DuPont heeft plannen zowel Syngenta als DOW Chemical over te nemen

Monsanto trachtte eerder dit jaar de activiteiten van het Zwitserse Syngenta over te nemen. Dat ketste in augustus echter af en het bedrijf trok haar bod ter waarde van 46 miljard dollar in. Volgens Syngenta was dat lang niet genoeg.

Bronnen zeggen dat de overnameplannen van DuPont nog in een pril stadium zijn en wellicht niet door zullen gaan. Maar, er zijn gesprekken gaande. Reden daarvoor is onder andere de tegenvallende agrarische sector. Nu agrarische bedrijfsinkomens op een laag pitje staan – als gevolg van wereldwijd lage gewasprijzen – merken ook de chemieconcerns en zaadleveranciers dat. Zij proberen in de kosten te snijden. Met de overname zouden beide bedrijven gestroomlijnd kunnen worden.

Ondanks grootste plannen loopt het bij DuPont niet helemaal op rolletjes. Zo ging de omzet in het derde kwartaal hard onderuit, mede dankzij een magere situatie in Brazilië. Een lage ziektedruk en weinig vraag naar zaaizaad zorgde voor een lage verkoop van gewasbeschermingsmiddelen. Ook Dow Chemical heeft last van een terugvallende omzet, met name veroorzaakt door de Zuid Amerikaanse markt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden