DCA Voer Pro Inside

Tarwebulk leidt tot scherpe prijsval futures

10 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

Een forse aderlating maandag op de beurs van Chicago. De tarwekoersen denderden hard omlaag. Reden zijn de zorgen over de bulk aan tarwe wereldwijd, zo analyseert DCA Voer.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Daarmee is de opgaande lijn van de laatste periode, met weliswaar hier en daar een stremming, ruw onderbroken. De terugval wordt toegeschreven aan de wereldwijde tarwevoorraden, een record oogstverwachting en de sterke dollar die de export niet echt aantrekkelijk maakt. Ook wordt de schuld van de volatiliteit bij de publicatie van het WASDE-rapport dinsdagavond gelegd met een herziening van de mondiale tarweproductie.  

De negatieve stemming in Chicago klonk door in Parijs. Daarnaast drukte ook de flauwe exportvraag en de zwakkere euro op de Europese markt. Hoewel tarwe voor overzeese bestemmingen goedkoper wordt, houden het grote wereldwijde aanbod en de trage uitvoer een levendige handel tegen. Er zijn volgens handelaren weinig kopers op de markt, terwijl er een grote hoeveelheid concurrerende tarwe volume van vooral Roemeense en Russische origine is.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden