Uitgeroepen door FAO

Peulvruchten in de spotlights gedurende 2016

11 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

Dit jaar riep de FAO – de Food and Agriculture Organization  - uit tot International Year of Soils. Voor 2016 is het de eer aan peulvruchten. Want, deze gewassen zijn een onderdeel van duurzaam boeren, noodzakelijk voedsel voor mensen en ze helpen chronische ziektes te verminderen. De hoogste tijd volgens de FAO om de spotlights daarom op ‘pulses’ te richten.

Alleen aan peulvruchten voor menselijke consumptie wordt aandacht besteed

International Year of Pulses is 2016 geworden. Daarmee hoopt de FAO – onderdeel van de Verenigde Naties – bij het publiek het belang van peulvruchten aan te kaarten. Zo gaat het de aandacht richten op het gebruik van meer eiwit uit peulvruchten, de wereldwijde productie, positieverbetering van peulvruchten binnen het bouwplan en problemen wegnemen bij de wereldwijde handel.

De FAO richt zich puur op droge peulvruchten en dus niet op verse gewassen of gewassen die voor de olieproductie worden geteeld. Ook andere vlinderbloemige gewassen vallen niet onder de aandacht van de FAO. Gewassen die aandacht krijgen zijn onder andere; linzen, droge bonen en erwten en kikkererwten. Ze bevatten veel eiwitten, aminozuren en helpen ziektes als diabetes en kanker onder de duim te houden, schrijft de FAO.

Omdat peulvruchten vlinderbloemig zijn vangen ze stikstof uit de lucht en binden ze dit aan het wortels. Daarmee wordt de vruchtbaarheid van de bodem verhoogd, wat weer een positief effect op het milieu heeft. Reden genoeg dus voor de FAO om een jaar lang aandacht aan de peulvrucht te besteden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden