Aanbevelende rassenlijst

Acht nieuwe rassen suikerbieten erbij in 2016

18 November 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Met acht nieuwe suikerbietenrassen op de Aanbevelende Rassenlijst kan akkerbouwend Nederland 2016 in. Voor alle percelen zijn één tot drie nieuwe rassen, zo blijkt uit de donderdag gepubliceerde rassenlijst van CSAR.

Hendrika KWS
is resistent tegen rhizoctonia
èn bieten-
cysteaaltjes

Zo is er voor de teelt op percelen zonder rhizoctonia en zonder bietencysteaaltjes BTS 750 van kweker Betaseed en Vulcania KWS van kweker KWS Saat. BTS 750 springt eruit in wortel- en suikeropbrengst. Ook Vulcania KWS scoort goed op deze eigenschappen.

Ook ontwikkelde Betaseed een nieuw ras voor de teelt op percelen met rhizoctonia. BTS 625 haalt een goede wortelopbrengst en beschikt bovendien over een aanvullende resistentie tegen de AYPR- of een andere nieuwe variant van het rhizomanievirus. Strube komt met Curtis dat sterk is de vroegheid van de grondbedekking.

Het enige ras dat naast een rhizoctoniaresistentie ook bestand is tegen bietencysteaaltjes is Hendrika KWS. KWS Saat is de kweker van het ras dat goed presteert op suiker- en op financiële opbrengst en ook nog aanvullende rhiz.resistenties heeft.

Voor percelen met bietencysteaaltjes zijn er Leonella KWS en Tonga van kweker SESVanderHave. Beide rassen weten er op percelen met bietencystenaaltjes nog goede financiële opbrengsten uit te halen. De verschillen zitten in kophoogte en vroegheid van de grondbedekking. Ten slotte is BTS 505 als beperkt aanbevolen ras aan de rassenlijst toegevoegd. Dit Betaseed ras beschikt ook over een aanvullende rhizoc. resistentie.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
goos 19 November 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granenmarkt/artikel/10866861/Acht-nieuwe-rassen-suikerbieten-erbij-in-2016]Acht nieuwe rassen suikerbieten erbij in 2016[/url]
En nog maar wat nieuwe rassen er bij.En de schieters die er voorheen amper inzaten krijgen we er gratis bij.
schoenmakers1 22 November 2015
meestal zijn de nieuwe rassen duurder als de oudere, dus gratis erbij, vergeet het maar
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
granen noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden