Koudste nacht sinds januari 2013

Winterweer een geschenk voor akkerbouwers

18 Januari 2016 - Redactie Boerenbusiness

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 januari heeft eindelijk heel Nederland te maken met winterweer. Het werd zelfs de koudste nacht sinds 25 januari 2013. Akkerbouwers maken hier dankbaar gebruik van.

Het noorden van Nederland kreeg eind vorige week al (wederom) met winterweer te maken. Ook in het zuiden vroor het afgelopen nacht eindelijk matig. Ondanks de overvloedige regenval zijn er toch enkele akkerbouwers actief op het land.

In eerste instantie werd nog gedacht dat het winterweer weinig perspectief zou bieden. In het zuidwesten viel op plekken deze maand tot ruim 100 millimeter. Vooral in het noorden ligt er een flinke laag sneeuw. Voor de niet afgeharde tarwe is dat zeer welkom.

Volgens DCA Agroweer blijft het winterweer nog tot en met vrijdag aanhouden met vooral 's nachts matige vorst, tot lokaal -10 graden Celsius. Het KNMI verwacht voor aankomende nacht plaatselijk zelfs strenge vorst (beneden -10,0 °C). Zaterdag 23 en zondag 24 januari schiet de temperatuur echter alweer omhoog naar plus 6 tot 8 graden °C.

Update 19-01: Afgelopen nacht werd voor het eerst strenge vorst geregistreerd. In het Groningse Nieuw Beerta werd het -11.5 graden. Het is sinds maart 2013 niet meer voorgekomen dat het streng vroor in Nederland. Het is daarmee in heel Nederland voldoende hard genoeg om bijvoorbeeld kunstmest te strooien.

(Foto: Joost Rijk)

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Weerupdate met Robert de Vries

Winter ver weg met zeer hoge temperaturen

Weerupdate met Robert de Vries

Nat en zacht weer heerst, maar kou zit wel dichtbij

Weerupdate met Robert de Vries

Na regen steekt nu ook nachtvorst de kop op

Weerupdate met Robert de Vries

Komt er binnenkort een einde aan de moesson?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden