Totale stop in mei

Cargill trekt handen af van Zwarte Zee-regio

22 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness

Cargill – één van de grootste agrarische grondstoffenmultinationals wereldwijd – stopt haar verkoopactiviteiten in de Zwarte Zee-regio. Eind mei moeten alle verkoopactiviteiten in Rusland, Oekraïne, Roemenië en Hongarije zijn beëindigd. Dat maakte het bedrijf op 17 februari bekend.

Het 150 jaar oude bedrijf is sinds ongeveer vijftien jaar actief in deze regio. Maar, naar eigen zeggen lukt het niet synergie te creëren tussen de verkoop van zaaizaden, kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen en aan de andere kant de inkoop van meer granen. Het besluit is onderdeel van een wereldwijd herstructureringsbeleid dat Cargill momenteel hanteert.

Cargill begint per direct met het afbouwen van haar verkoopkanalen in Rusland, Oekraïne, Roemenië en Hongarije. Eind mei moeten die volledig zijn beëindigd. 180 medewerkers worden door dit besluit getroffen. Om de maatregelen tegen te gaan wil de private onderneming meer graan gaan kopen in de regio. Er zal ook meer focus worden gelegd op de herkomst, vermarketing en verkoop, zo wordt in het persbericht gemeld.

In december verkocht Cargill nog het gewasverzekeringsbedrijf Cargill Crop Insurance (CCI) aan Silveus Insurance Group. Daarmee startte het in 2007. In de andere gebieden waar het bedrijf actief is - onder andere Noord Amerika en Europa - treden voorlopig geen wijzigingen op.

Foto: Shutterstock.com - © Nieuwland

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden