Inside: Granen & Grondstof

Markt sojabonen naarstig op zoek naar goed nieuws

29 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness

Amerikaanse boeren en handelaren hopen op een structurele prijsverhoging bij sojabonen. Slecht weer in Zuid-Amerika heeft ze daar afgelopen week bij geholpen. Bij omschakeling naar het mei contract wist de notering iets goed te maken maar die trend vlakt af.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De CBoT in Chicago noteerde gisteren, maandag 28 maart, een prijs van 334 dollar per ton voor sojabonen. Een halve dollar minder dan waarmee de afgelopen week werd afgesloten. Dat is een kleine verbetering ten opzichte van de 332,62 dollar per ton die op donderdag nog werd genoteerd.

2 zaken houden het nieuws bezig. Het areaal in de VS en Zuid-Amerika

Twee zaken houden het nieuws bezig: Het in te zaaien areaal in de VS en de oogst in Zuid-Amerika. Afgelopen week nam de export van soja vanuit de VS iets toe. Waarschijnlijk omdat regenval in Brazilië de oogst en verscheping vertraagde. Daar is het weer echter verbeterd. Het is nu Argentinië die met regen te maken krijgt deze week.

 

Het USDA maakte maandag bekend dat het geïnspecteerde volume voor export ruim 567.000 ton bedraagt. Dat ligt in de lijn der verwachting en een daling van 8 procent ten opzichte van 2015. Het Amerikaanse landbouwministerie houdt vast aan een licht stijgend areaal voor dit seizoen. Daar is lang niet iedereen het over eens. Dit blijft een heikel punt. Ook de weersomstandigheden spelen een rol.

Vandaag (15:45) kleuren de borden in Chicago weer rood voor soja. Het meicontract staat op 9,09 dollar per bushel en die van het julicontract op 9,16 dollar per bushel.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden