Voorschot USDA-rapport

Terugval graanprijzen met beter weer op komst

31 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness

Woensdag kwam aan de opwaartse beweging op de granenmarkten plots een einde. Zowel tarwe als maïs en soja deden in Europa en in de Verenigde Staten een stap terug. Voor de handel een grote teleurstelling.

De laatste dagen probeerden veel Amerikaanse boeren van de stijgende lijn te profiteren door hun product te verkopen. Dit gaf druk op de toch al overvolle markt die nog altijd de oorzaak vormen van negatieve sentimenten. Zelfs zorgen over de droge omstandigheden die de Amerikaanse wintergewassen bedreigen kwamen daar niet overheen.

153,75

euro per ton

voor tarwe en maïs

Tarwe ging woensdag het hardst onderuit en sloot op 464 cent per bushel. Op de nachtbeurs verloor het contract nog meer, omdat er regen op komst zou zijn. Maïs zakte in de sessie van woensdag 6 cent terug naar 367 cent per bushel en sojabonen moesten 7 cent verlies incasseren.

Toch wist het mei 2016 contract wel steeds boven de 900 cent te blijven en op de nachtbeurs zelfs licht te stijgen naar 910,60 cent per bushel. In Europa kleuren de borden ook rood. Op de Matif noteren tarwe en maïs voor mei 2016 rond half 3 evenveel: 153,75 euro per ton; dat is 1,50 euro minder dan het slot ervoor.  

De markt is in afwachting van het USDA-rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw dat later donderdag verschijnt met daarin de areaalcijfers en de voorraadniveaus. Naar verwachting komen de maïs- en sojabonenarealen hoger uit dit seizoen, ondanks de lagere prijzen de afgelopen periode. De voorraden van 1 maart zitten naar alle waarschijnlijkheid op het hoogste niveau in jaren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Beperkte mondiale vraag blijft tarwe-export remmen

Analyse Granen & Grondstof

Oekraïne niet van plan minder tarwe te zaaien

Analyse Grondstoffen

Gewasconditie blijft dalen door droogte in VS

Analyse Granen & Grondstof

Amerikaanse boer ziet minder in tarwe en maïs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden