Frankrijk en Polen op schema

Regen houdt de boel op bij inzaai bieten Europa

7 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

Afgezien van hier en daar wat vertraging door de regen, vordert de inzaai van suikerbieten in Europa gestaag. Vanwege de verwachte betere marktkansen  voor suiker buiten de EU, hebben telers meer ingezaaid.

Terwijl in Nederland nog geen derde is gezaaid, is in Frankrijk het meeste werk gedaan. Alleen in het Noorden heeft regen de telers opgehouden. Voor de overige 90 procent kende het seizoen een goede start. Naar schatting groeit het areaal van 383.000 hectare vorig jaar naar 405.000 hectare in 2016.

Ook in Duitsland leidt de regen tot oponthoudt. De inzaai ligt op het langjarig gemiddelde, maar er zijn gebieden die door langdurige regen achter lopen, terwijl andere juist vroeg konden starten. Vergeleken met vorig jaar betreft de vertraging een paar dagen. De Duitsers zaaien ook meer in dan vorig jaar.  

90

procent

bietenareaal Frankrijk is ingezaaid

Russische telers zouden 9 procent van hun geplande gebied hebben uitgezaaid. Door het warme weer in maart konden de boeren daar eerder dan gewoonlijk mee beginnen. De afgelopen week is de voortgang echter opgehouden vanwege de koude condities.

Polen zou op schema lopen, Groot-Brittannië heeft inmiddels 50 procent in de grond zitten en Italie is vrijwel klaar. Alleen enkele gebieden in het Noorden van Italië moesten de inzaaiwerkzaamheden door de nattigheid onderbreken. Hier loopt het areaal overigens iets terug.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden