Aanloop nieuw systeem

Zonder aanvullende LLB's bietenlevering omlaag

7 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

Deze week ontvangen alle leden van Cosun informatie over het nieuwe suikersysteem 2017. Telers die in april niet tekenen voor aanvullende ledenleveringsbewijzen, kunnen in de toekomst minder bieten leveren dan ze nu doen.

Cosun zet de huidige aandelen om in ledenleveringsbewijzen (LLB’s). Een aandeel geeft een minimaal recht van 20 ton bieten bij 16 procent. Dit is 19 ton bieten bij 17 procent. In het nieuwe systeem wordt 17 procent de basis. Per aandeel ontvangt een lid 19 LLB’s.

Aangezien de meeste leden op basis van hun aandelen minder rechten hebben dan de basisreferentie 2017, krijgen ze nu de mogelijkheid een aantal LLB’s bij te nemen, zodat het totaal aantal rechten gelijk wordt aan de basisreferentie.

17

procent

de nieuwe basis in nieuw suikersysteem

Wie in april niet tekent voor de aanvullende LLB’s, zal vanaf 2017 minder bieten kunnen leveren dan nu. De coöperatie adviseert dan ook om het antwoordformulier altijd retour te sturen (uiterlijk 30 april).

Overigens staat deze eerste stap los van de uitbreiding van de teelt die Cosun voor ogen heeft. Pas in juni 2016 volgt stap twee; het aanbod om de teelt uit te breiden met 20 procent, dit gebeurt via de uitgifte van extra LLB’s. Elk lid kan dan de keus maken om wel of niet te groeien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Suikerbieten

Grote vraag naar LLB’s stuwt prijs tot recordhoogte

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden