Voorjaarsuitzaai op schema

Vorstperiode heeft weinig effect op tarwe in Rusland

15 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

Ondanks wat eerder werd gedacht is in Rusland weinig wintertarwe uitgevroren. Ook in Oekraïne is dat niet het geval geweest. De Russische tarweoogst zal, ten opzichte van vorig jaar, 2,6 procent lager uitkomen. De inzaai van voorjaarsgranen verloopt in Oekraïne volgens schema.

Op 11 april zat 82 procent van het Oekraïense areaal zomergranen in de grond. Goed voor 2,5 miljoen hectare. Dat schrijft analistenbureau UkrAgroConsult. Volgens hun heeft de tarwe in het oosten van Europa nauwelijks hinder ondervonden van vorstperiodes in maart. De Russische tarweoogst voor 2016 schalen zij 2,6 procent lager in. Dat staat in het Weekbericht Granen van RVO. Blijft het weer goed, dan wordt een oogst van ruim 60 miljoen ton verwacht.

Ondanks gunstige opbrengstprognoses voor tarwe wereldwijd – onder andere in de VS en India – wist de Europese Unie afgelopen week goede zaken te doen. Er werd 180.000 ton tarwe aan Egypte verkocht, dat afkomstig is uit Frankrijk en Roemenië, en 400.000 ton aan Algerije. Marokko – dat kampt met enorme droogte en daardoor een eigen oogst die is gehalveert – kocht afgelopen week 407.000 ton tarwe aan. Dit houdt de noteringen stabiel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Grond

Grondmarkt redding voor Oekraïense financiën?

Achtergrond Politiek

Green Deal pijnpunt in gesprekken EU en Oekraïne

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden