Inside: Granen & Grondstof

Sojabonen iets verzwakt maar herstel komt eraan

4 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness

De ineenstorting de granenmarkten leidde vrijdag tot nieuwe laagtes op de tarwe- en maïsmarkten, maar de schade in sojabonen bleef beperkt. Weliswaar rode cijfers, maar de terugval is miniem.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Donderdag stond het sojabonencontract aan de CBoT nog op de hoogste stand in twee weken, maar vrijdag verzwakte de grondstof. Het julicontract daalde met 0.5 procent naar 1169 cent per bushel.

Prijsrally dit voorjaar heeft boeren niet overtuigd meer sojabonen te zaaien

Meer areaal en hogere eindvoorraden na becijfering van het USDA gaven druk op de markt. Het sojabonenareaal wordt gezet op een record van 83.7 miljoen acres, iets minder dan de 83.834 acres die de handel inschatte. 

Voor velen is het een verrassing dat de prijsrally in het voorjaar boeren niet heeft overtuigd meer sojabonen en minder maïs in te zaaien. Er is een miljoen meer acres aan maïs ingezaaid dan voorspeld; dat kan teveel voor de markt zijn, tenzij er weersomstandigheden komen die de zaken er weer heel anders voorzetten.

De vraag naar sojabonen blijft echter sterk en ook de exporten overtreffen de verwachtingen. Voor de korte termijn is de trend positief. Het kan zomaar zijn dat de prijzen terugkeren naar het hoge niveau van juni.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden