Gevolg van slecht weer

Fransen halen dit jaar 10 procent minder tarwe binnen

14 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Frankrijk oogst dit jaar als gevolg van het slechte weer 10 procent minder tarwe. Dat betekent dat de productie van Europa’s grootste producent niet boven de 37 miljoen ton uitkomt, zo voorspelt het ministerie van landbouw.

Door de aanhoudende regen en een gebrek aan zonuren komt de tarweoogst 10 procent lager uit dan vorig jaar. Bedroeg de productie van oogst 2015 nog 41 miljoen ton; dit jaar wordt uitgegaan van 37 miljoen ton.

1,4

procent

areaalgroei kan opbrengstdaling niet compenseren

Daarmee ligt de productie dichtbij het vijfjarig gemiddelde. De areaalgroei van 1,4 procent compenseert de scherpe opbrengstdaling door het teveel aan water, het gebrek aan zonlicht, ziekten, plagen en legering niet.

Met name de percelen in het noorden en oosten van Frankrijk zijn getroffen. Ook andere gewassen leiden eronder. Harde tarwe is een uitzondering, maar gerst en koolzaad worden naar beneden bijgesteld; deze gewassen hebben een terugval van respectievelijk 10 en 9 procent.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Christian Kok 15 Juli 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granen-grondstof/artikel/10870701/Fransen-halen-dit-jaar-10-procent-minder-tarwe-binnen]Fransen halen dit jaar 10 procent minder tarwe binnen[/url]
Kijk vooral op www.geoengineeringwatch.org en www.juanmatus.com of www.vitalifeiten.nl/MaartenHorst over deze weermanipulatie..en Solar Radiation Management, ook wel Albedo management genoemd u krijgt hier op laatst genoemde site meer duidelijkheid over ! Zeer aan te bevelen dit goed door te nemen!
Kok Christian 22 Juli 2016
Kijk ook op www.wateenonzin.mo oftewel de site van de mongolen, herstel de mensen uit mongolië, ook genoemd er staat een paard in de gang bij buurvrouw jansen. Als u dat leest, ziet u wel even waar het tegenwoordig naar toe gaat en vandaan komt. Ik denk ongeveer 13. Procent dan, per ha. Graan. En zo.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Granen & Grondstof

Bacterie decimeert maïsoogst in Argentinië

Analyse Granen & Grondstof

Duitse coöperaties rekenen op kleinere tarweoogst

Analyse Granen & Grondstof

Aanhoudende nattigheid reden zorgen over graan

Marktupdate Granen

Het weer krijgt weinig vat op de Europese tarwemarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden