Inside: Granen & Grondstof

Druk op tarwemarkt blijkt toch te groot

23 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

De tarweprijs is toch nog verder gezakt aan de Matif. Maandag werd met 159 euro per ton een nieuw dieptepunt op het septembercontract aangetikt en dinsdag dook de koers daar nog verder onder.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De laatste keer dat dit niveau werd bereikt was medio juli. Hoewel analisten meenden dat de bodem wel was bereikt en de markt het slechte nieuws uit Frankrijk inmiddels wel had geabsorbeerd gebeurt dat niet. Aangezien er buiten de nieuwe oogstprognoses weinig nieuws is, worden de rode cijfers toegeschreven aan de grote oogsten elders in de wereld.

Rode cijfers toegeschreven aan grote oogsten elders in de wereld

Want in Noordwest-Europa zijn de producties dan wel verlaagd, in het oosten van de EU en Rusland is er sprake van hoge producties. Een andere reden voor de koersdaling is de correlatie met de CBoT in Chicago waar het septembercontract maandag in de rode cijfers eindigde. Die daling heeft vooral een technische achtergrond.

Chicago sloot maandag op 514,25 cents per bushel en liep dinsdag verder terug naar 409,50 cents per bushel om 17.05 uur CET. Parijs zat dinsdag om 17.15 uur CET op 156,75 euro per ton; dat is 2,25 euro lager dan het slot maandag.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden