Overproductie voor export

Rusland in 2016 voor het eerst suikerexporteur

24 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness

Voor het eerst in de geschiedenis produceren de Russen zoveel suiker dat ze de grondstof kunnen gaan exporteren. Dat beweert de grootste beursgenoteerde agrarische onderneming van Rusland, Rusagro Group.

De Russische bietenoogst komt dit seizoen 8 procent hoger uit. Het zou gaan om 5,6 miljoen ton in 2016/17. De productie-uitbreiding is vooral het gevolg van het grotere areaal. Hiermee dekt het land niet alleen de binnenlandse vraag, maar blijft er voor ongeveer 1 miljoen ton suiker over.

1

miljoen

ton suiker dat kan worden geëxporteerd

Rusland is voornemens om de overproductie in 2016 te gaan exporteren. Daarvoor moet nog wel het beleid dat nu nog op import is gericht, worden omgezet naar exportbeleid. De suikerprijzen in Rusland zijn, net als op de wereldmarkt, gestegen.

Overigens blijft het land een aantrekkelijke markt voor buitenlandse spelers. Zo bouwt het Thaise Sutech een suikerraffinaderij in het uiterste oosten van Rusland. Rusland is in de handel steeds meer gericht op Azië. De verwachtingen voor de lange termijn zijn optimistisch; de export van Russische voeding naar Aziatische landen groeit en er wordt gewerkt aan logistieke lijnen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden