Tweede in korte tijd

CZAV neemt activiteiten handelsbedrijf Koopman over

14 December 2016 - Redactie Boerenbusiness

CZAV heeft handelsbedrijf Gebroeders C. en L.J. Koopman VOF in Sint-Maartendijk overgenomen. Het is de tweede overname van een familiebedrijf op Tholen in korte tijd.

De overname betreft de business in gewasbescherming, granen, zaaizaden en groenbemesters. Koopman is ook commissionair in uien, met name in de Flevopolder, en verkoop uienzaden; dat blijft hij nog doen. Het proces voor de overname van het lokale handelsbedrijf nam enige tijd in beslag, stelt Ko Francke van CZAV die erbij betrokken was. ‘Directeur/eigenaar Arie Koopman benaderde ons toen hij zich bezig hield met de toekomst van zijn bedrijf en de positie van zijn klanten. Aangezien wij de klanten vaak al kennen, konden wij tot zaken komen.’

Op het gebied van advies denken wij wat te kunnen toevoegen

CZAV is voornemens de activiteit op dezelfde wijze voort te zetten. ‘Koopman hecht veel belang aan klantrelatie; op die service en aanpak willen wij voortbouwen. Op het gebied van advies denken wij wat te kunnen toevoegen. Wij zijn op andere gebieden actief op Tholen en doen met veel telers al zaken, daarom kunnen wij de handel van Koopman efficiënt meepakken’, licht Francke toe.

Vanaf heden zijn de buitendienstmedewerkers van CZAV actief in advisering van klanten voor het nieuwe seizoen, maar op 1 januari 2017 is de overname formeel. Er zitten geen gebouwen of materieel in de deal.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

CZAVTholen
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden