Suikergehalte onder 17%

Deze week afwikkeling van de suikerbietenoogst

21 December 2016 - Redactie Boerenbusiness

De agrarische dienst van Suiker Unie verwacht dat de oogst van suikerbieten deze week wordt afgewikkeld. De campagne duurt nog ongeveer 2,5 week waardoor hij naar schatting half januari eindigt. In de afgelopen campagneweek liep het suikergehalte iets terug.

Naar verwachting worden de laatste suikerbieten in de week voor kerst geoogst. Niet alle percelen met bieten zijn gevrijwaard van vorstschade. In sommige gevallen is de vorst niet uit de biet getrokken. Vooral in het noorden en oosten wordt daarom dieper gekopt om de bieten toch geschikt voor levering aan de hoop te krijgen.

16,9

procent

bedraagt het suikergehalte

Wanneer de rooiers na kerst in de schuur staan gaat de campagne in Dinteloord en Hoogkerk nog 2,5 week door is de schatting. De agrarische dienst controleert ondertussen intensief op vorstschade. Niet alleen in versgerooide bieten maar ook op bietenhopen. Niet goed afgedekte hopen hebben met bevroren bieten te maken die voor levering van de hoop verwijderd moeten worden. Bij twijfelgevallen wordt voor levering een monster genomen.

In de dertiende campagneweek is het gemiddeld suikerpercentage licht teruggelopen van 17,2 naar 16,9 procent. Daarmee komt het percentage voor het eerst in negen weken weer onder de 17 procent. Met bijna 18 procent is Schouwen-Duiveland koploper.

Het tarrapercentage ligt nu op 10,6 procent. Ruim een half procent boven de voorgaande week. Al ruim een maand schommelt het percentage rond de 10. In vergelijking met de vorige campagne ligt het tarrapercentage 2 procent lager en is het suikergehalte exact gelijk. Toen eindigde het oogsten in dezelfde week.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden