Overname Bacutil

Agrifirm zet stap richting Poolse mengvoer top 3

2 Juli 2017 - Niels van der Boom

Met de voorgenomen overname van het mengvoerbedrijf Bacutil in Polen zet Agrifirm een stap richting de top 3 van grootste mengvoerbedrijven in het Oost-Europese land. De Poolse mededingingsautoriteiten moeten de overname nog wel goedkeuren.

Op 30 juni tekende Agrifirm een overeenkomst met het Poolse mengvoerbedrijf Bacutil uit Bedlno Radzyńskie, Oost-Polen. Na goedkeuring van de Poolse Mededinging Autoriteit wordt de aankoop pas definitief. De overname past binnen de strategie van Agrifirm. Het bedrijf wil de kernactiviteiten mengvoer, akker- en tuinbouw en specialiteiten uitbouwen. Groei in Centraal- en Oost-Europa is een belangrijk punt.

100

duizend ton

mengvoer produceert Bacutil per jaar

Alleen pluimvee
Bacutil richt zich voornamelijk op de pluimveesector. Het produceert mengvoer voor vleeskuikens en leghennen. Door de spreiding van verschillende locaties heeft Agrifirm in één klap een bijna landelijke dekking. In alle belangrijke productiegebieden is het aanwezig. De fabriek in Oost-Polen heeft een capaciteit van 100.000 ton per jaar. Daarvoor heeft het 50 man in dienst.

Verder groeien
Volgens John Dortmans, directeur Agrifirm Central and Eastern Europe, is het bedrijf erg succesvol geweest de afgelopen jaren. Door acquisitie en autonome groei stoomt het bedrijf de top 3 binnen van Poolse mengvoerfabrieken. De Nederlanders ambiëren de veevoerproductie verder uit te breiden in de toekomst.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Interview Dick Hordijk

'Als Agrifirm nu de tering naar de nering zetten'

Nieuws Jaarcijfers

Miljoenenverlies dwingt Agrifirm tot reorganisatie

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Granen

Dit doen de poolprijzen graan bij Agrifirm

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden