Gesponsord: Limagrain

Aanbevolen wintertarwes voor 2018

12 September 2017

Met een slimme rassenkeuze leg je de basis voor een geslaagde tarweteelt in groeiseizoen 2018. Wat zijn dit jaar de aanbevolen rassen wintertarwe?

Hieronder zijn enkele rassen die opvallen uitgelicht. Uiteraard zijn er nog vele andere rassen beschikbaar. Raadpleeg je zaaizaadleverancier of bekijk ons stappenplan voor de rassenkeuze.

Baktarwe: kies voor kwaliteit
Bij baktarwerassen gaat het om het aanleveren van kwaliteit. Selecteer je ras(sen) op cijfers voor brood- en deegkwaliteit, te vinden op de Aanbevelende Rassenlijst. De rassen Julius (laat) en rgt Reform (middenvroeg) blinken hierin uit. rgt Reform laat als grootste baktarwe van Nederland zowel op proefvelden als in de praktijk ook nog eens stabiel zeer hoge korrelopbrengsten en hectolitergewichten zien. Reform heeft weinig last van schot en is geschikt voor tarwe op tarwe.

Voertarwe: gezonde rassen met opbrengstpotentie
Kies bij voertarwe vooral voor stevige, gezonde rassen, zodat de teeltkosten het rendement zo weinig mogelijk verlagen. Om deze reden is Henrik al jaren favoriet: een hoge opbrengstpotentie, stevig stro en sterke resistentie tegen gele roest, meeldauw en fusarium.

Twee nieuwe low-input rassen zijn Daytona (middenvroeg) en Racoon (middenlaat).

Noviteiten
Voor inzaai in 2018 worden dit jaar 3 nieuwe toppers in opbrengstpotentie vermeerderd: de baktarwes Chevignon en Apostelen de maaltarwe System. Deze rassen hebben op de proefvelden in Duitsland, Frankrijk en Nederland zeer hoge opbrengsten laten zien.

Selecteer gemakkelijk jouw rassen met onze online keuzetool

 

Deze businesscase is powered by:
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden