Eigen foto

Ruwvoertour Week 28

Snijmaïs begint met kolfzetting

11 Juli 2020 - Redactie Boerenbusiness

De afgelopen week is de maïs op de meeste percelen van de Boerenbusiness Ruwvoertour de twee meter voorbij gegaan. Op twee percelen in het zuiden komt de aar in de plant en zijn er al kleine kolven te zien. 

Op de percelen in Udenhout en Sint-Oedenrode is de aar in de maïsplant al goed zichtbaar. De deelnemer uit Sint-Oedenrode laat op foto's zien dat ook de kolf al begint te ontwikkelen. 

Twee meter grens
Op de meeste percelen is nu de grens van twee meter bereikt en overschreden. Op de percelen in het zuiden is te zien dat de maïs na deze grens nog even door groeit en dan gaat beginnen met het afrijpen. de maïs schiet dan in de aar en begint met het zetten van de kolf. 

Groei neemt af
In de onderstaande tabel is te zien dat de maïsplanten deze week niet veel langer zijn geworden ten opzichte van vorige week. Ook hieraan is te zien dat de planten hun maximale lengte beginnen te bereiken en dat de focus van de plant begint te schuiven naar het zetten van de kolven. Op het perceel in Zeewolde zet de groei nu wel goed door, de deelnemer van wie het perceel is hoopt dat de maïs deze groei door zet en niet te vroeg in de aar schiet. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden