Aul Zitzke / Shutterstock.com

Nieuws Boerenprotest

Groot Duits boerenprotest heeft Nederlands tintje

17 Januari 2020 - Thomas Doornbos - 2 reacties

Een groot aantal Duitse boeren zijn vandaag (vrijdag 17 januari) weer met  trekkers onderweg om te protesteren in de belangrijke steden. Ze zijn het niet met de strengere mestregelgeving en strijden tevens voor eerlijke voedselprijzen. Nederlandse boeren springen bij. 

Er zijn protesten in onder meer Bremen, Berlijn, Dresden, Stuttgart, en Hessen. Het grootste protest wordt verwacht in het zuiden van Duitsland, in de stad Nürnberg. Hier komen naar verluidt ongeveer 5.000 trekkers opdraven. Flinke verkeershinder ligt in het verschiet. 

In Berlijn is vandaag de Grüne-Woche van start gegaan, een prestigieuze landbouw- en consumentenbeurs die nog tot eind volgende week duurt. Duitse boeren grijpen deze gelegenheid aan om hier hun stem te laten gelden. Rond het middaguur worden zodoende honderden trekkers in de hoofdstad verwacht. 

Steun uit Nederland
In Bremen krijgen Duitse boeren steun van hun collega's uit Nederland. Qua afstand is deze stad, relatief gezien, goed bereikbaar. Vanochtend vroeg zijn naar verluidt enkelle tientallen Nederlandse trekkers en auto's richting Bremen vertrokken. Zo stak een groep Groningse boeren vanuit Westerwolde de grens over. 

Ze doen dit om als Europese boeren één blok te kunnen vormen. Ook is het een stukje solidariteit richting de Duitse boeren die 18 december in ruime getale aanwezig waren tijdens de Nederlandse protesten.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
tot hier en niet verder 17 Januari 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10885328/groot-duits-boerenprotest-heeft-nederlands-tintje]Groot Duits boerenprotest heeft Nederlands tintje[/url]
Ik heb begrepen dat het niet alleen Groningse boeren zijn, heb vernomen dat ook uit andere provincies, zelfs uit het zuiden via Groningen naar Duitsland gegaan zijn, hulde voor deze dappere strijders voor de gehele Europeese samenleving
vlaming 17 Januari 2020
En morgen betogen natuurorganisaties in Duitsland onder de slogan, "strengere eisen voor de landbouw".
Ze gaan jammer genoeg eerst honger moeten krijgen voor er iets zal veranderen.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden