Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

Laat uw SDE+-subsidie niet verlopen

13 Maart 2020

Heeft u als ondernemer SDE+-subsidie toegekend gekregen? Dan heeft u goud in handen. Een investering in zonnepanelen kan 15 jaar lang gemakkelijk 109% rendement per jaar opleveren. Dat percentage kan verder oplopen voor ondernemers die een gunstige SDE+-beschikking hebben uit 2017, 2018 of 2019. Een kans om niet zomaar te laten schieten.

De SDE+-subsidieronde van het najaar 2019 was op de eerste dag al overschreven. Met andere woorden: op dag 1 van de openstellingsronde is er voor meer dan €5 miljard subsidie aangevraagd. Duizenden aanvragers hebben nooit kans gemaakt op de SDE+-subsidie

Heeft u SDE+- subsidie voor zonnepanelen toegekend gekregen, maar daar nog geen gebruik van gemaakt? Laat uw subsidie niet verlopen.

Tegelijkertijd zweeft er nog voor 9GW aan SDE+-subsidies rond. Dit betreft ondernemers die de afgelopen jaren wel subsidie toegekend hebben gekregen, maar nog geen zonnepanelen hebben geplaatst. In sommige gebieden van Nederland is nog geen 15% van het totaal beschikte vermogen gerealiseerd.

Ongebruikte subsidie verloopt
Ondernemers die een subsidiebeschikking hebben toegewezen gekregen, moeten binnen een vastgestelde tijd hun zonnepanelen geïnstalleerd hebben. Projecten tot 1.000 kWp hebben daarvoor 1,5 jaar de tijd, anders verloopt de subsidie. Projecten van 1 MWp of groter hebben iets langer de tijd, namelijk 3 jaar.

Een gouden kans
Grootverbruikers met een SDE+-subsidie verdienen hun investering gemiddeld in 6 à 7 jaar terug. Na die 6 à 7 jaar blijven de panelen nog vele jaren gratis stroom opwekken en blijft een SDE+-subsidie nog jaren doorlopen.

Zelfs wanneer de subsidie na 15 jaar stopt, gaan de zonnepanelen zeker nog 10 jaar mee. Daardoor gaat de ondernemer al die tijd door met besparen op zijn energiekosten. Ook ontvangt hij een vergoeding voor de niet verbruikte stroom.

Zo zijn zonnepanelen niet alleen goed voor het milieu, maar kunnen agrarisch ondernemers veel geld verdienen met zonnepanelen. Klik hier voor een rekenvoorbeeld van zonnepanelenspecialist Energy Shift.

3 keer verdienen
Met een SDE+ subsidie verdient een ondernemer 3 keer geld:

  1. Hij ontvangt subsidie per opgewekte kWh zonne-energie
  2. Hij bespaart op zijn stroomrekening omdat hij zelf uw energie opwekt (niet-netlevering)
  3. De stroom die niet wordt verbruikt, verkoopt hij aan zijn energiebedrijf (netlevering)

Aan zonnepanelen op een boerderij worden hoge eisen gesteld. Door omstandigheden als stof, zand, vocht en ammoniak hebben zonnepaneleninstallaties het zwaarder te verduren. Zonnepanelenspecialist Energy Shift uit Barneveld biedt boeren daarom zonnepanelen van de allerhoogste kwaliteit met een hoge opbrengstgarantie.

Offerte op maat
Heeft u een SDE+-beschikking, maar daar nog niets mee gedaan? U heeft goud in handen. Laat uw subsidie niet ongebruikt verlopen. Vraag vrijblijvend een offerte aan om te ontdekken hoe groot rendement u kunt halen uit een investering in zonnepanelen op uw dak. Energy Shift heeft meer dan 700 grote zonnepaneleninstallaties in Nederland geplaatst.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden