Limagrain

Aangeboden door Limagrain

Lokale eiwitteelt biedt kansen voor akkerbouw

2 Juli 2020

De vraag naar lokaal geteeld plantaardig eiwit neemt sterk toe en dat biedt kansen voor akkerbouwers. Zowel in de veevoeders (feed) als in humane voeding (food) zorgen diverse ontwikkelingen voor fors groeiende afzetmogelijkheden.

Voor akkerbouwers die zoeken naar bouwplanverruiming of alternatieve gewassen is de teelt van veldbonen daarom een interessante optie. De veldboon past perfect in ons klimaat, is voor akkerbouwers prima te telen en is een mooi rustgewas dat veel stikstof nalevert. Naast de gekende zomerveldboon is sinds 4 jaar de TUNDRA-winterveldboon beschikbaar. Gezaaid in het najaar heeft deze wintervariant een hogere opbrengstpotentie met minder benodigd zaaizaad.

Meer weten over de mogelijkheden van veldbonen? Download de whitepaper hier of kom naar 1 van de 4 praktijkmiddagen in Limburg, Zeeland, Drenthe of Noord-Brabant. Bekijk de data en locaties. 

Veehouderij en voedingsindustrie zoeken lokaal eiwit
De Europese ambitie voor een forse afbouw van de soja-import en Nederlandse stikstofmaatregelen leiden tot een sterk groeiende behoefte aan lokaal geteeld eiwit bij veehouders. Dat betekent afzetmogelijkheden: direct aan veehouders die de bonen voeren of aan mengvoerfirma's.

Ook in de humane voeding groeit de vraag naar hoogwaardig plantaardig eiwit, als grondstof voor onder meer vleesvervangers. Diverse agrarische toeleveranciers kunnen u meer vertellen over de afzetmogelijkheden.

Deze businesscase is powered by:
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden