Extreme weercondities

Schotse pachters vragen pauze in prijsstijging

9 April 2013 - Redactie Boerenbusiness

Pachtboeren in Schotland hebben landgoedeigenaren en makelaars opgeroepen de pachtprijzen niet verder te verhogen. Reden daarvoor zijn de extreme weersomstandigheden waar de boeren de afgelopen maanden mee kampten. Dat meldt Farmers Weekly

Daarnaast vragen de boeren om financiële steun voor veeboeren die nog steeds herstellen van de zware sneeuwval eind maart. Voor de akkerbouwers heeft het onafgebroken slechte weer de afgelopen twaalf maanden tot rampzalige oogsten geleid. Dat alles heeft geresulteerd in een tekort aan voedergewassen en hogere kosten voor veehouders. 

De ontstane situatie legt een grote druk op de landbouwbedrijven. Volgens de voorzitter van de pachtorganisatie zal een verhoging de stress en spanningen alleen maar verergeren.
 
De organisatie die 2500 landeigenaren vertegenwoordigd zegt dat de kwestie pragmatisch zal worden benaderd in het licht van de extreme condities. Landeigenaren in de zwaarst getroffen gebieden hebben inmiddels besloten de herziening van de pachtprijs tot volgende maand uit te stellen. 

Anderen geven aan dat weersinvloeden altijd worden meegenomen in de berekeningen. In gebieden waar geen ernstige schade is geweest, gaat de pachtprijsherziening door zoals gepland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Grond

Nieuwe Vlaamse pachtwet steunt jonge boer

Achtergrond Grond

Staatsbosbeheer zet in op natuurinclusieve pachters

Podcast Grondcast

'Voorstel pachtwet komt er aan, dit zijn de kenmerken'

Grondcast Eelco Terpstra

'RVB wil grondportefeuille flexibel inzetten'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden