Dijksma schort verkoop op

Verkoop natuurgrond afgeblazen wegens onrust

17 Juni 2013 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

De verkoop van gronden door Staatsbosbeheer is afblazen. Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken liet van het weekend weten dat de verkoop zoveel maatschappelijke onrust heeft veroorzaakt dat voorlopig van verdere verkopen wordt afgezien

Aan het aanvankelijke doel van de verkoop van natuur aan particulieren waren de bezuinigingen van 100 miljoen tot 2018. Een proefverkoop van 34 hectare in Daarle leverde 516.000 euro op. Zo’n 10 hectare kwam in handen van mensen uit de omgeving van Daarle. 

Het initiatief leidde volgens Dijksma tot veel onrust in de maatschappij. ‘De verkoop bracht het hele land in beweging. Je moet je dan afvragen of dit de manier is om een veel groter bedrag bij elkaar te scharrelen’, zo zei ze in De Volkskrant. Maar ze sluit in een brief aan de Tweede Kamer ook niet uit dat in de toekomst alsnog natuurpercelen moeten worden verkocht. Natuurorganisaties reageren opgelucht op het besluit. 

Samen met Staatsbosbeheer wordt gezocht naar alternatieven voor de bezuinigingen. De verkoop van ongeveer 350 erfpachtpercelen met recreatiewoningen op de Waddeneilanden aan de eigenaren is zo"n alternatief.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
bookeskook 17 Juni 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/grondmarkt/artikel/item/10828617/Verkoop-natuurgrond-afgeblazen-wegens-onrust]Verkoop natuurgrond afgeblazen wegens onrust[/url]
Ja Mevrouw Dijksma laat de invloed van haar partijgenoten en hun standpunten duidelijk tot uiting komen in haar beleid.
Ze staat dus minder vast op haar eigen benen als ze wil doen voorkomen. Jammer, want ze maakt de laatste tijd ook veel kapot voor de sector die het, als een van de weinigen nu nog steeds goed doet en volop helpt aan onze nationale betalingsbalans. Dit in tegenstelling tot vastgoed en banken die dit kabinet wel steunt, maar totaal niks bijdragen aan ons nationale inkomen. Die pompen alleen maar intern geld rond!
A.H. van Engelen 18 Juni 2013
Ik heb nog niemand in mijn omgeving vernomen dat zij onrustig zijn geworden omdat gronden etc. van Staatsbosbeheer-door bezuinigingen van de regering ook een greep bij SBB te doen-verkocht worden aan andere geinteresseerden. Uiteraard werd er wel door natuurorganisaties en aanverwante org.hel en verdoemenis geschreeuwd maar dat doen ze bijna dagelijks. Het is natuurlijk onze staatssecretaris die aan deze org. de helpende hand toesteekt en deze vorm van verkoop van natuurgrond heeft afgeblazen. Echt heel triest van haar; hoop dat ze de partijdigheid wil verruilen in neutraliteit, zoals het hoort.Heb er wel een zwaar hoofd in.
Berg 20 Juni 2013
"De geit en de kool sparen" kan niet weten wij al generaties lang, zo niet onze overheid; als er iemand iets roept en zeker uit de "milieu" hoek krijgen ze de bibbers en stoppen gelijk met waar ze mee bezig zijn.....zo komen we dus nergens!!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden