IJsselmeerpolders grootste daler

ASR verlaagt pachtprijs in helft regio?s

29 Augustus 2013 - Redactie Boerenbusiness

Veel ASR-pachters gaan het komende seizoen minder pacht betalen. Vanwege de jaarlijkse herziening van de maximale pachtprijzen en veranderpercentages voor verpacht land, vallen voor veel (reguliere) pachters van ASR de pachtprijzen voor verpacht land in 2013-2014 lager uit. Dat meldt de grootste agrarische grondbezitter van Nederland op haar website

Ook de pachtprijzen voor agrarische bedrijfsgebouwen en agrarische woningen zijn aangepast. De nieuwe pachtprijzen en veranderpercentages gelden vanaf 1 juli 2013. De veranderpercentages werken van rechtswege door. 

In het Zuidwestelijk akkerbouwgebied daalt de prijs ten opzichte van vorig jaar met 30 procent het meest. Net als de regio Veenkoloniën en Oldambt komt de prijs op 522 euro per hectare. Ook pachters in de IJsselmeerpolders betalen met 300 euro minder een fors lager bedrag dan vorig jaar, maar is met een hectarebedrag van 786 euro nog wel altijd de duurste regio. De grootste stijging geldt voor pachters in de regio Hollands/Utrechts weidegebied. Per hectare gaat het bedrag met 140 euro omhoog naar 722 euro. 

Hieruit blijkt dat de pachtprijzen voor regulier verpacht land nu met regelmaat substantieel naar beneden gaan. Dit in tegenstelling tot de eerste jaren na invoering van de huidige pachtsystematiek, waarin de pachtprijzen voornamelijk stegen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Grond

Nieuwe Vlaamse pachtwet steunt jonge boer

Achtergrond Grond

Staatsbosbeheer zet in op natuurinclusieve pachters

Podcast Grondcast

'Voorstel pachtwet komt er aan, dit zijn de kenmerken'

Grondcast Eelco Terpstra

'RVB wil grondportefeuille flexibel inzetten'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden