Grote grondhonger

Verkooprecord van melkveebedrijven

10 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Bij de verkoop van melkveebedrijven werd over de eerste helft van 2014 een record gehaald wat betreft het aantal, zo maakt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NMV) bekend. Tegelijk heerst er een grote grondhonger en blijft ook melkquotum in trek.

De vooruitzichten in de melkveehouderij zijn aanmerkelijk beter dan een half jaar terug, zo maakt de NVM bekend. Die bewering wordt gesteund door de verkoopcijfers. Over de eerste helft van 2014 werden met 26 melkveebedrijven het hoogste aantal bedrijven in zes jaar tijd verkocht. Het aanbod is met 88 melkveebedrijven stabiel.

De zoektocht naar de plaatsingsruimte voor mest en grond voor ruwvoerwinning gaat in het najaar de behoefte naar grond vanuit melkveehouders verhogen, zo zegt Arjan van der Waaij, voorzitter van de NVM-vakgroep. Onder meer de behaalde rendementen maken het mogelijk voor melkveehouders om in grond te investeren. Een trend die gesteund wordt door het nieuwe beleid welke melkveehouders grondgebonden moet houden. "De vraag- en verkoopprijzen zijn licht stijgend, bij een positievere stemming in het noorden."

Ook de vraag naar melkquotum blijft goed, zo getuigen de hogere prijzen. Met een gemiddelde prijs van 5,90 euro per kg vet is deze relatief duur. Quotum voelt voor melkveehouders als een veilige haven. "Ze zijn er niet helemaal gerust op dat er vanuit de politiek niets meer gaat komen en dekken zich daarom liever in met quotum".

mve.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

NVM
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
jacob 10 Juli 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10853949/Verkooprecord-van-melkveebedrijven]Verkooprecord van melkveebedrijven[/url]
Wat een onzin dit is weer pure makelaars lobby om de prijzen weer wat op te krikken.
In de toekomst komt er zeer veel grond vrij .
Er komen veel stoppers en er zijn te weinig opvolgers en al helemaal weinig die deze grondprijzen kunnen betalen
rens 11 Juli 2014
Verkopers hebben verstand,Kopers niet.

Prijs van grond zit naar mijn mening aan top omdat vooral de rente heel laag is maar als die over 5-10 jaar hoger is zal prijs gigantisch zakken.Het is hetzelfde als aandelen kopen als ze laag staan en verkopen als ze hoog staan.
Uitdrukking!Bomen groeien nooit tot de hemel.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden