DLG houdt op te bestaan

Provincie Zeeland neemt Kavelruilbureau over

4 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Provincie Zeeland neemt vanaf 1 maart 2015 het Kavelruilbureau Zeeland over. Dan houdt DLG op te bestaan.

Het Kavelruilbureau startte in september 2012. In de afgelopen tweeënhalf jaar is 1.870 hectare geruild op vrijwillige basis. De doelstelling van 1.775 hectare is daarmee ruimschoots gehaald. Voor die grond zijn 78 kavelruilen gepasseerd; daarbij waren 204 agrariërs betrokken. Er zijn nog diverse kavelruilen in voorbereiding.

Door kavelruil kon de landbouwstructuur en bedrijfsvoering van boeren worden verbeterd, maar bood ook oplossingen voor de verkeersveiligheid. Daarnaast profiteren natuur en milieu, want er konden waterlopen (51 km in totaal) verbeterd worden, bijvoorbeeld voor de aanleg van natuurvriendelijke oevers langs de A58. Verder maakte kavelruil de verdubbeling van de Sloeweg mogelijk.

Kavelruilbureau Zeeland is een initiatief van de Provincie Zeeland. De uitvoering werd tot voor kort verzorgd door de Dienst Landelijk Gebied (DLG). Overige partijen in het Kavelruilbureau zijn agrarische gebiedsdeskundigen, Zeeuwse gemeenten, Waterschap Scheldestromen en de Rijksdiensten.

Als het aan de gedeputeerde ligt, gaat het Kavelruilbureau ook na 1 maart 2015 op dezelfde voet verder. Het Kavelruilbureau Zeeland wordt tot en met april 2015 financieel mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (POP-2). Daarna wordt aangesloten bij het nieuwe Europese programma POP-3.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Grond

Grondmarkt redding voor Oekraïense financiën?

Opinie Jurphaas Lugtenburg

Overheid en grond, niet de gelukkigste combinatie

Nieuws Grond

Investeerders VS duiken massaal op landbouwgrond

Nieuws grondmarkt

Wat kost een hectare landbouwgrond in Europa?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden