Groeiende markt

Saltus eerste keurmerk leegstandbeheerder agri

4 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Na professionele leegstandbeheerders gericht op woningen, kantoren en bijzondere gebouwen heeft Saltus Beheer in Zwolle als eerste beheerder van onroerend goed in het agrarisch gebied het Keurmerk Leegstand Beheer (KLB) gekregen. Met de certificering speelt het bedrijf in op de toenemende vraag naar tijdelijk kwalitatief beheer van leegstaand vastgoed in het landelijk gebied.

Naast het huidige leegstandbeheer voor een aantal (semi)overheden, grote bouwers en ontwikkelaars ziet Saltus Beheer een groeiende markt in het tijdelijk beheer van leegstaande agrarische erven. De komende vijftien jaar neemt de leegstand in het landelijk gebied enorm toe. Tot 2030 zullen naar verwachting tussen de 16.000 en 24.000 agrarische bedrijven in Nederland stoppen. Veel van deze bedrijven hebben geen opvolger. Bij stoppende boeren komen tot 2030 circa 24 miljoen vierkante meter bedrijfsgebouwen en 8 miljoen vierkante meter gebouwen met een woonfunctie beschikbaar. Naar verwachting is voor de helft een nieuwe bestemming te vinden. Totdat dit vastgoed een nieuwe bestemming heeft gekregen, dient dit vastgoed tijdelijk beheerd te worden.

Saltus Beheer verzorgt het tijdelijk beheer van landbouwgrond en agrarische erven voor een aantal (semi) overheden, grote bouwers en ontwikkelaars. ‘De invulling ervan kan gaan om bewoning, maar ook het verhuur van stallen voor jongvee’, ligt Hilda Duiven, assistent Rentmeester bij Saltus toe.
Met de certificering kan Saltus Beheer ook de kwaliteit van haar leegstandbeheer garanderen. Het kantoor is de eerste NVR-rentmeester die dit keurmerk mag voeren. Jaarlijks wordt door een onafhankelijke externe organisatie gecontroleerd of voldaan wordt aan de normen en voorwaarden van het keurmerk. ‘Denk daarbij aan eisen ten aanzien van de hoogte van de gebruikersvergoeding, leefbaarheid, veiligheid en een klachtenprocedure.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden