Lage gewasprijzen

Prijs landbouwgrond VS rap aan het dalen

17 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

De prijs van Amerikaanse landbouwgrond is de laatste tijd rap aan het dalen, zo schrijft The Wall Street Journal. Ondanks dat sommige grondstoffen de weg naar boven weer hebben gevonden, zal dat een verdere daling van de grondprijs niet voorkomen.

Lagere gewasprijzen drukken sinds twee jaar op de grondmarkt. Drie banken maken melding van zakkende grondprijzen in hun regio’s en volgens hen zet de daling zich door. Daarbij wordt opgemerkt dat hun voorspelling is van voor de rally in maïs en soja.

6,4

procent

nam grondwaarde af

De snelste afname is te zien in de staten Illinois, Indiana and Missouri. Gemiddeld gaat het bij goede landbouwgrond om een waardevermindering van 6.4 procent. Het is de grootste daling sinds het onderzoek in 2012 begon.

Hoewel sommige agrarische grondstoffenmarkten recent weer oplopen, liggen de prijzen voor maïs en tarwe nog steeds meer dan de helft onder de piek van 2012. Daarbij voorspelt de Amerikaanse overheid dat het netto boereninkomen dit jaar naar het laagste niveau in tien jaar valt.

Naast de grote oogsten in de VS en elders die bovenop de al grote voorraden kwamen, werden de boeren ook getroffen door de sterke dollar waardoor de exportvraag werd bemoeilijkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Opinie Jurphaas Lugtenburg

Overheid en grond, niet de gelukkigste combinatie

Nieuws Grond

Investeerders VS duiken massaal op landbouwgrond

Nieuws grondmarkt

Wat kost een hectare landbouwgrond in Europa?

Nieuws grond

Agrarische grondprijs stijgt met ruim 7 procent

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden