Regeling te complex

Invoering Omgevingswet opnieuw uitgesteld

6 September 2017 - Bart-Jan van Zandwijk

De invoering van de Omgevingswet wordt opnieuw uitgesteld. Ook de datum van 1 juli 2019 blijkt niet haalbaar. Dat laat demissionair minister Melanie Schultz van Haegen, Infrastructuur en Milieu, weten. 

De invoering van de Omgevingswet is uitgesteld door de complexiteit van de regeling en de 4 aanvullingswetten. Dit uitstel heeft geen gevolgen voor de uiteindelijke einddatum van de transitie, namelijk 2029. 

Invoering komt waarschijnlijk pas in 2020 of 2021

Al eerder bedacht
Jurist en planoloog Jerry de Rijke kwam al veel eerder met deze conclusie. "Het jaar 2019 was niet reëel en zal naar verwachting pas in 2020 of 2021 ingevoerd worden", liet De Rijke al in april aan Boerenbusiness weten. De Rijke geeft aan dat de huidige regels voor tot die tijd van kracht blijven. 

Vereenvoudigen van huidige wet
Het doel van de Omgevingswet is om de wet- en regelgeving voor het aanvragen van vergunningen te vereenvoudigen. Daarnaast moet de Omgevingswet de huidige milieuregels vervangen. Daardoor krijgen boeren in de toekomst niet meer te maken met meerdere bestemmingsplannen. 

Een boer die zijn bedrijf wil uitbreiden en een vergunning nodig heeft, moet als de Omgevingswet van kracht is een omgevingsplan indienen. De gemeente zal het plan toetsen op milieu- en omgevingsfactoren. 

Het is nog onduidelijk wat de nieuwe invoeringsdatum wordt. Het kabinet moet daar binnenkort een besluit over nemen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden